Deerlijkwaregem

Wegenwerken overlappen door vertraging E17-complex Waregem: “volg officiële omleiding”

Door de vertraging aan de werken bij de op- en afritten van de E17 in Waregem dreigt het verkeer de komende weken in een knoop te raken nu er andere werken opstart. De stad waarschuwt voor een ‘tijdelijk moeilijke verbinding’.

Maandag starten rioleringswerken in de Deerlijksweg in Waregem en de Waregemstraat in Deerlijk. Ze gaan er ook een dubbelrichtingsfietspad aanleggen en de weg vernieuwen.

Niet voorzien

Maar ondertussen is het afrittencomplex in Waregem nog altijd deels afgesloten. Die werken hadden volgende week af moeten zijn maar die deadline schuift nu op naar half oktober. “Oorspronkelijk was het dus niet voorzien dat beide werven elkaar zouden overlappen, niet in het minst omdat ze alle twee een belangrijke rol spelen in het verkeer tussen Waregem en (regio) Deerlijk,” zegt de stad.” De grote omvang en de complexe planning van het rioleringsproject van Aquafin zorgen ervoor dat uitstel of een andere planning niet mogelijk zijn. De voorbereidende werken zijn ook al aan de gang sinds begin september.”

Het verkeer gaat daarom enkele moeiijke weken tegemoet, beseft ook het stadsbestuur. Dat raadt bestuurders “met aandrang” aan om de officiële omleiding strikt te volgen: via de Gentsweg en de Expresweg.

foto: La Corba