waregem

De Schakelbox woensdag officieel open

Cultuurcentrum De Schakel in Waregem opent woensdag haar nieuwe zalen in ‘De Schakelbox’ officieel. Het is meteen ook de start van de vijftigste verjaardag van de Schakel.

Met de sluiting van de voormalige bioscoop Cinéstar zag de stad mogelijkheden om De Schakel uit te breiden. De inkom van de bioscoop kreeg een facelift en de bioscoopzalen zelf zijn wat aangepast om er ook meer dan films te vertonen. In de toekomst is er in de Schakelbox ook ruimte voor intieme muziekvoorstellingen of klein theater.

De eerste evenementen in de Schakelbox zijn onder andere een staand clubconcert met Flip Kowlier, de film Nowhere met achteraf een gesprek met regisseur Peter Monsaert en acteur Koen De Bouw, en een poëtische ode aan De Schakel door woordkunstenaar en acteur Bruno Vanden Broecke.

De officiële opening van de Schakelbox woensdag is meteen de start van een feestelijke tiendaagse die het verjaardagsjaar van De Schakel moet inluiden. Het cultuurcentrum is vijftig jaar, en viert dat na de galatiendaagse nog een jaar lang. Zo rijdt er een oldtimerbus door de stad met allerlei activiteiten, een jaar lang.