Deerlijk

Vooruit Deerlijk wil bankautomaat houden in Sellewie

De partij Vooruit in Deerlijk start een petitie voor een bankautomaat in Sint-Lodewijk. Dat is een basisbehoefte die in steeds meer gemeenten verdwijnt, en dat kan niet, zegt Maxim Vanpanteghem van Vooruit Deerlijk. “De afgelopen jaren sloten steeds meer bankkantoren en -automaten de deuren. Als antwoord daarop werkten de BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius en ING samen voor de uitrol van neutrale cashpunten (Batopin). Die schieten zwaar tekort. Sterker nog: als gevolg hiervan sluiten de grootbanken nog meer filialen en automaten.”

Ook elders  in onze regio loopt al een petitie daarover: zo gaven we vorige week al mee dat burgemeester Alain Top van Harelbeke en Melissa Depraetere, ook van Vooruit, zo’n petitie gestart zijn. Depraetere dient trouwens een wetsvoorstel in om banken te verplichten om een bankautomaat in de buurt te behouden.