Halve container zwerfvuil opgeruimd

 Er is het voorbije weekend nogal wat zwerfvuil geraapt in heel Waregem. De 120 mooimakers houden de stad het jaar door schoon, maar dit weekend kregen ze extra hulp. Vrijwilligers die zich hadden ingeschreven gingen mee op pad, in de verschillende kernen in Waregem.

Met bijna 100 vrijwilligers gingen ze afgelopen weekend de baan op, en verzamelden een halve container zwerfvuil.

In de Imog-regio zijn er op vandaag 606 Mooimakers, daarvan zijn er 102 actief in Waregem. Daarnaast zijn er 82 vrijwilligers die een glasbol controleren. In Waregem zijn er 14 mensen die één of twee glasbollen onderhouden. De Mooimakers verzamelden in 2022 bijna 14 ton zwerfvuil en 4,6 ton pmd. In Waregem spreken we over 2,47 ton zwerfvuil en 0,87 ton pmd.

Voor een zwerfvuilzak rekent Imog 5,94 kg en voor een pmd-zak 2 kg.