Herbeleefwaregem

[HERBELUISTER] Bewoners Ten Anker weer thuis na renovatie

Twintig kamerbewoners van vzw Ten Anker in Waregem zijn weer thuis. Door verbouwingen in het hoofdgebouw langs de Zuiderlaan in Waregem woonden ze een jaar lang in een zorghotel in Ronse.

Woensdag zijn ze, ruim een jaar later, weer naar huis gekeerd. “Ik verlangde al een tijdje weer naar Waregem omdat ik dan weer overal te voet naartoe kan,” zegt cliënt Dirk. “Dat doet deugd, die wandeling. Nu zit ik vaak in de bus”.

Het doel van de verbouwingen was meer comfort voor bewoners in functie van de ‘kwaliteit van leven’. Het gaat om ruimere en moderne kamers, eigen sanitair, toegankelijkheid met rolstoel en ziektebed, aangepaste badkamers, rustiger leefruimtes en een groter restaurant. Daarnaast zorgen de verbouwingen voor meer
comfort voor de medewerkers.

HERBELUISTER HIER HET GESPREK: