waregem

Kunnen D’Hollander & De fauw tij nog keren bij Essevee?

SV Zulte Waregem heeft zijn coach Mbaye Leye ontslagen, ook zijn assistent Patrick Asselman is ontslagen. Clubiconen Frederik D’Hollander en Davy De fauw nemen over. Met de trainerswissel hoopt Zulte Waregem alsnog het tij te keren. Met nog 5 speeldagen is een verlengd verblijf in 1A nog altijd mogelijk. 

“Dat Leye dan toch wordt vervangen, heeft alles te maken met het feit dat de club elke kans op een verlengd verblijf in 1A wil grijpen,” zegt Zulte Waregem.” Tijdens de wintermercato kreeg het team een kwaliteitsinjectie met de komst van Ruud Vormer, Karol Fila en Christian Brüls. Het bestuur ondernam verschillende initiatieven die de groep tegelijk vertrouwen moesten geven én scherp krijgen. De spelers en de club stonden tot het laatste moment achter hun trainer die zich de voorbije maanden opnieuw liet zien als een echte clubman.”

Frederik D’Hollander krijgt nu in eerste instantie de taak om de wedstrijd van zaterdag tegen Standard De Liège voor te bereiden. Essevee-icoon D’Hollander kent het Belgische voetbal door en door, hij is vertrouwd met de spelerskern van Essevee en heeft met Davy De fauw een tweede Essevee-icoon aan zijn zij die al ervaring heeft op het hoogste niveau.

Met hun komst en de recuperatie van enkele sterkhouders blijft Essevee geloven dat het ook volgend seizoen nog in 1A zal aantreden.