waregem

Nieuwe heemkundige kring Waregemse Verhalen voorgesteld

Waregem is een nieuwe heemkundige kring rijker: Waregemse Verhalen. Ze gaan historische verhalen bijhouden uit Waregem en alle deelgemeenten. Die gaan dan over historische feiten en figuren, maar ook over de economie, het sociaal leven en feiten van toen. Er zijn 14 bestuursleden, “maar nieuwe medewerkers, jong of oud, blijven welkom,” klinkt het.

Eén van de eerste activiteiten van de nieuwe erfgoedvereniging is een bezoek aan het stadsarchief en een lezing over ‘Stijn Streuvels en Waregem (WO I en cultuur)’. Ze werken ook aan een stripboek over het ‘verhaal van Waregem’ en een publicatie volgend jaar.

Tijdens de voorstelling de heemkundige Kring stelde voorzitter Willy De Bouvrie meteen ook een nieuw boek voor, over twee oude Waregemse wielerhelden: Paul Haghedooren en Roger Vindevogel.