Chiro Sellewie over Buikrock: “Weer in de kou gezet”

De datum van het festival Buikrock in Deerlijk, op 28 en 29 augustus, zorgt opnieuw voor wrevel. Net als vorig jaar valt het samen met het jaarlijks feestweekend van Chiro Sellewie. De jeugdvereniging voelt zich opnieuw in de kou gezet. Na vorig jaar was hen beloofd om niet meer op dezelfde datum te staan, maar dit jaar is er nog een dag extra concurrentie, zegt de Chiro.

“Excuses over het niet weten wanneer de Heemfeesten van de Chiro vallen, of een artiest die uitzonderlijk naar Deerlijk komen, tellen hier niet,” zegt de jeugdvereniging.

Dikke portefeuille

“Het is o zo jammer dat je als Deerlijkse vereniging zo hard je best doet om iets te organiseren dat er voor zorgt dat het jeugdwerk kan blijven draaien, we dan moeten vaststellen dat als je maar genoeg naam of een dikke portefeuille hebt, de ‘gewone’ jeugdverenigingen precies toch enkele banken achteruit vliegen.”

In een open brief zegt de raad van bestuur van de Chiro dat ze hoopt dat ze volgend jaar niet voor het derde jaar op rij in de pen zal moeten kruipen.

Buikrock pakt dit jaar uit met een grootse affiche, over twee dagen. Vraag is natuurlijk in hoeverre zo’n affiche echt concurrentie kan zijn voor een feestweekend van een vereniging. Wellicht spreekt Buikrock een veel breder publiek aan van ver buiten de gemeente.