Deerlijk

Deerlijk krijgt officieel EK-dorp

Deerlijk krijgt een officieel EK-dorp tijdens het Europees Kampioenschap. Officieel, want met goedkeuring van de UEFA, de voetbalbond en Sporza.

Het “Deweer Sanitair & HVAC-EK-dorp” komt op de voormalige brandweersite in het centrum. Er komen twee grote schermen, één van vijftien vierkante meter zal buiten staan. Binnen is er ook plaats voor een kinderhoek en zitplaatsen.

De organisatie, de vzw Deerlijkeventen, gaat samenwerken met verenigingen en jeugdbewegingen in Deerlijk. Zij zullen ook kunnen meedelen in de opbrengst van het initiatief. De gemeente steunt het EK-dorp, dat ‘van én voor Deerlijk’ moet zijn.

Sanitair bedrijf wordt naamsponsor

Het idee van het EK-dorp komt van drie zelfstandige handelaars in Deerlijk, maar het idee sprak meteen ook andere Deerlijkse zelfstandigen aan. “Jo en David Deweer, zelf van Deerlijk, wilden meteen de naam van hun zaak aan het initiatief koppelen. De komende maanden spreken we dus van het ‘Deweer Sanitair & HVAC-EK-dorp’.”

Waregem1 live

De eerste wedstrijd van de Belgen is trouwens op 13 juni om 21u00, tegen Rusland. “We hopen natuurlijk dat de Belgen een eind ver geraken in het tornooi,” klinkt het.

Waregem1 is trouwens partner van het Deweer Sanitair & HVAC-EK-dorp. We zenden er live uit op zondag 21 juni, tijdens de Midzomermarkt.

HERBELUISTER HIER: