Timmy Simons assistent van Francky Dury

Timmy Simons is de nieuwe assistent-trainer van Francky Dury bij Zulte Waregem. De gewezen international komt over van Club Brugge, waar hij de jeugdwerking leidt. Simons heeft trouwens ook al ervaring als assistent-coach bij Club Brugge, toen nog onder Ivan Leko. In Waregem wil hij Essevee helpen om de club sterker te maken, zegt hij.

“Met meer dan 300 wedstrijden in de Jupiler Pro League (Lommel SK & Club Brugge), meer dan 150 in de Eredivisie (PSV) en meer dan 100 in de Bundesliga (FC. Nürnberg) is Timmy Simons een monument in het Belgische voetbal. Voeg daar nog iets meer dan 90 interlands en net geen 50 Champions League-duels aan toe en je hebt een ton die overloopt van ervaring, somt Essevee op.

“We waren vooral op zoek naar iemand met heel wat kennis op het hoogste niveau en kwamen al snel bij Timmy terecht” klinkt het bij CEO Eddy Cordier.