Nieuws

Huis van de Kerstman in park Casier, geen Almhut op markt

Waregem krijgt een ‘Huis van de Kerstman’. Dat komt in de eindejaarsperiode in park Baron Casier. Intussen is ook de komst van de ijspiste dit najaar een feit, én de kerstchalets die verenigingen uitbaten keren ook terug, wellicht tot grote tevredenheid van die verenigingen.

Vorige winter kregen verenigingen de kans om samen de Eisbear Almhut op de Markt uit te baten. Maar daar kwam nogal wat kritiek op, onder meer omdat de hut te groot was om als vereniging alleen uit te baten, en de mogelijke momenten waren ook de minder gunstige ogenblikken.

“We hebben na overleg, ook op de gemeenteraad, beslist om ook voor meer beleving te zorgen in het park baron Casier, vandaar het plan voor dat Huis van de Kerstman,” zegt schepen Pietro Iacopucci. De Almhut op de markt keert inderdaad niet meer terug, verenigingen krijgen weer de kans om een chalet aan de ijsbaan uit te baten.”