Nieuws

Onteigeningen of een ring? Volgende week duidelijkheid

Het dossier van een ring rond Anzegem moet nu eindelijk eens in een plooi vallen. Dat zegt burgemeester Gino Devogelaere. De gemeenteraad volgende week moet beslissen of het een ring wordt, of dat de Kerkstraat moet verbreden. Maar in dat geval zullen 35 tot zelfs meer dan 50 gezinnen onteigend worden, om plaats te maken voor een bredere Kerkstraat. Maar de ideale oplossing komt er sowieso niet, zegt Devogelaere.

Het dossier om het doorgaand zwaar verkeer uit Anzegem te halen loopt al jaren. Er kwam al protest tegen de komst van een ring rond de gemeente, maar er rijden steeds meer vrachtwagens door het centrum. Een oplossing is dus noodzakelijk. Burgemeester Gino Devogelaere wil wel dat het nu snel gaat na de definitieve beslissing. Vooral bij onteigeningen moet mensen niet nog jaren in onzekerheid leven, klinkt het.