Nieuws

Al 11.340 oude huisvuilzakken ingeruild

Eén week voor het einde zijn in Waregem al 11.340 oude huisvuilzakken ingeruild voor nieuwe. Dat heeft gemeenteraadslid Michiel Vandewalle van N-VA/Open VLD vernomen.

Vanaf volgende week mag je witte vuilniszakken niet meer buitenzetten. Vandewalle was eerder zelf scherp voor de nieuwe, zwarte huisvuilzakken. Die zijn duurder, maar ook kleiner. Zestig liter in plaats van tachtig.

Op 1 december is de overgangsperiode van beide huisvuilzakken voorbij. Tot nu zijn in de Stadswinkel 4730 grote zakken en 4740 kleine huisvuilzakken ingeruild. Op de afvalparken in Waregem nog eens 1870 zakken.

Hergebruikt

De ingezamelde afvalzakken krijgen trouwens nog een tweede leven: ze zullen dienen voor in openbare afvalbakken langs de weg en op openbare plaatsen.