Nieuws

BK Wielrennen start op Hippodroom Waregem

Het BK Wielrennen in Waregem, op 20 juni volgend jaar, zal starten op de hippodroom. De aankomst is dezelfde als die van Dwars door Vlaanderen, op de Verbindingsweg. Het hele parcours is voorgesteld in Hippologia in Waregem.

Zoals we eerder al meegaven is het BK volgend jaar een samenwerking tussen de Stad, de organisatie achter Dwars door Vlaanderen en Zulte Waregem. Mannen en vrouwen zullen trouwens gelijktijdig rijden. Het is voor Waregem het derde BK Wielrennen.

Dames en heren samen

De totale afstand van het volgende Belgisch Kampioenschap bij de vrouwen is 122,4 km en bij de heren is het parcours 220,2 km lang. “De start van het parcours bevindt zich aan de Hippodroom. We zorgden ervoor dat naast de stad Waregem, ook de deelgemeentes St-Eloois-Vijve, Desselgem en Beveren-Leie werden opgenomen in de route. De finaleronde tekenden we uit in het hart van de Vlaamse Ardennen. Op een gegeven ogenblik rijden de dames en de heren op hetzelfde moment, elk op een afzonderlijke lus van het parcours”, aldus koersdirecteur Guy Delesie.

Om 10.00u gaan de dames van start aan de Zuiderpromenade. Ze fietsen als eerste 4x de Briek Schotte Ronde (18,2 km), een lus die alle Waregemse deelgemeentes doorkruist. Wanneer de koersdames overschakelen naar 3x de finaleronde (16,1 km), gaan de elite heren omstreeks 12.05u van start aan de Hippodroom. Zij volgen eveneens 4x in het spoor van Briek en schakelen daarna over naar een iets grotere lus: de André Defoort Ronde (20,7 km). Dit deel van het parcours gaat langs de 5 fandorpen.

Aankomst in Verbindingsweg

Wanneer ook deze lus 4x wordt afgehaspeld is het tijd voor de finaleronde. In Nokere gaan ze de 800m-lange kasseienstrook van de Herlegem te lijf en beklimmen ze de Holstraat (gemiddelde stijging van 6%) en de Karmelberg (gemiddelde stijging van 3%). De aankomststreep voor zowel de dames als de heren wordt getrokken in de Verbindingsweg.

Fandorpen

Er komen ook fandorpen: in Sint-Eloois-Vijve (kerkplein), Desselgem (kerkplein – fandorp Briek Schotte), Beveren-Leie (kerkplein – fandorp André Defoort) en 2 in Waregem (1 fandorp aan de aankomstzone in de Verbindingsweg en een volgende tussen de verkeerslichten aan de Zuiderlaan en de oprit van de Hippodroom).

“Het programma van de dag van het BK zelf biedt heel wat animo voor iedere koersliefhebber. Naast de vrij toegankelijke zones voor iedereen, waaronder de Zuiderpromenade, de Hippodroom en de fandorpen, bieden we verschillende VIP-formules aan. Van een gezellige barbecue aan het jeugdcentrum tot een gastronomisch diner in de privésfeer van een skybox in de Zuidercorner in het Regenboogstadion. Iedereen kan op zijn manier deze wielerhoogdag beleven”, benadrukt Carlo Lambrecht, voorzitter van Dwars door Vlaanderen.