Herbeleef

HERBELUISTER – Claude Croes stelt eerste boek voor: “ik wilde taboe doorbreken”

Claude Croes, de burgemeester van Deerlijk, brengt vandaag zijn eerste boek uit: “Gemaskerd Afscheid”. Hij is al een tijdje ook rouwconsulent, en heeft nu verhalen opgetekend over rouwen in coronatijd.

“Ik deed een oproep naar verhalen, en heb er zo tien uitgepikt: over hoe mensen omgaan met verlies in coronatijd,” zegt hij. “Ik heb voor tien verschillende invalshoeken gezorgd, van de man in de straat, over de directeur van het woonzorgcentrum tot zelfs de begrafenisondernemer.”

“Het is mijn stokpaardje, maar ik wilde absoluut het taboe doorbreken,” gaat hij verder. “Mensen gaan wel voor steviger spieren naar een coach, maar voor rouwen is er vaak minder plaats.”

HERBELUISTER HIER het gesprek van vanmorgen op Waregem1:

Claude Croes over zijn eerste boek: “Gemaskerd Afscheid”