Nieuws

Eerste fase oprittencomplex start in september ‘21

De heraanleg van het op- en afrittencomplex in Waregem begint in september volgend jaar. Dat hebben gemeenteraadsleden Maxim Laporte en Guy Van den Eynde vernomen van hun partijgenoot: Vlaams minister van openbare werken Lydia Peeters.

studie voor brug

Minister Peeters maakt 1,8 miljoen euro vrij voor die eerste fase. Daarnaast nog eens 250.000 euro voor de studie over de bouw van de fiets- en voetgangersbrug.

“Dit dossier sleept al lang aan,” zeggen raadsleden Laporte en Van den Eynde. “De heraanleg is al jaren een economische noodzaak voor onze bedrijven in de buurt.”

Eerste fase

Concreet start in september 2021 de 1e fase waarbij de afrit komende van Kortrijk richting Anzegem wordt aangepakt, volgens het principe ‘Diverging Diamond Interchange (DDI). Met zo’n ‘vlecht’ rijdt het verkeer steeds langs de linkerkant en zijn er minder verkeerslichten nodig. Het verkeer zal daardoor vlotter doorstromen. 

Op het nieuwe complex zal wandelen en fietsen niet meer toegestaan zijn waardoor er een brug voor de zwakke weggebruiker moet komen.