Nieuws

“Laat Eikenlaan open” (Kurt Vanryckeghem)

“Laat de Eikenlaan in Waregem open en maak spoedig werk van een veilige afslagstrook om de Eikenlaan vanaf de Expresweg te kunnen indraaien.” Dat vraagt burgemeester Kurt Vanryckeghem, die ook VLaams volksvertegenwoordiger is, aan Vlaams minister Lydia Peeters. In het proefproject nu is de Eikenlaan dicht, en dat zorgt voor files.

“Als stadsbestuur zijn we ervan overtuigd dat de Eikenlaan moet openblijven,” zegt Vanryckeghem. “Het proefproject waarbij de Eikenlaan nu werd afgesloten van de Expresweg heeft onze overtuiging alleen maar meer bevestigd. Het lokale verkeer wordt te zwaar belast.”

Gisteren dook er een filmpje op van een lange file in de Roterijstraat naar de Gentseweg, een gevolg van de proefopstelling. De discussie over de situatie laaide daardoor al snel weer op.