Nieuws

Deerlijk: duizenden chrysanten opgeruimd, met extra hulp

Op de begraafplaats in Deerlijk zijn duizenden verwelkte chrysanten opgeruimd, na de periode van Allerheiligen. Diensten van de gemeente maken de begraafplaats elk jaar kort voor het jaareinde weer proper, in amper een paar dagen. Met uitzonderlijke hulp dit jaar. Schepen Bert Schelfhout hielp een dag mee op de begraafplaats.

“Begin dit jaar op de nieuwjaarsreceptie voor het personeel spraken we over allerlei karweien. Interessant omdat we bepaalde karweien kunnen verbeteren door aankoop van beter materiaal bijvoorbeeld. De chrysanten kwamen ter sprake en de mannen daagden me uit om hierbij mee te helpen. Het is een fameuze klus. Ik was het niet vergeten en hier sta ik dan nu.”

“Tony is gans het jaar bezig met het proper houden van het kerkhof. Uit respect voor onze werkmannen help ik vandaag graag een handje mee.”