Nieuws

Waregemse Gordel houdt er mee op

De Waregemse Gordel houdt op te bestaan. De editie van 2019 was dus de laatste. Sowieso zou het evenement stoppen na twintig edities, maar door corona is dat niet meer gelukt. Vooral ook de onzekerheid over een editie dit jaar speelt de organisatie parten. De vzw Waregems Gordel zal in de plaats kleinere activiteiten organiseren.

Kleinere evenementjes

“Naar aanleiding van het BK Wielrennen in Waregem heeft de organisatie ons gevraagd om op zaterdag 19 juni een familiefiets- en wandeltocht uit te stippelen,” zegt voorzitter Rik Verhaeghe. “De fietsers volgen grotendeels het parcours van de profrenners, de wandelaars nemen een stuk van de finaleronde voor hun rekening.”

“Beiden passeren daarbij een aantal hotspots zoals de fandorpen, de tribunes en de aankomstlijn.  Iedere deelnemer kan zich dus voor 1 dag kampioen wanen.  De opbrengst van dit initiatief gaat naar Hope for the Children, het oorspronkelijke goede doel van de 19de Waregemse Gordel. En zo is de cirkel rond.”