waregem

Politie betrapt fietsdieven in Sint-Eloois-Vijve

De politie heeft twee fietsdieven betrapt in Sint-Eloois-Vijve. Ze stonden maandagavond laat aan de camping Barrage bij twee fietsen zonder zadel, ze beweerden dat ze daar niets van af wisten en gewoon op wandel waren. Maar wat verderop bleek een dekzeil opengesneden bij een camper. Ze hadden blijkbaar daar de fietsen uitgehaald. De eigenaars hadden de zadels er afgehaald om diefstal te voorkomen.

De twee bekenden daarop: ze hadden met een mes de elastiek van het zeil gesneden en hadden de fietsen van de camper gehaald. Bij een huiszoeking bij hen thuis vond de politie nog eens zeven gestolen fietsen.

De meerderjarige, een man van 55, is aangehouden. Zijn neef, een jongeman van 17 uit Roeselare, is voorgeleid bij de onderzoeksrechter.