waregem

Experten helpen Waregem na opening Pand

De leegstand is dan wel iets lager dan elders, ook de stad Waregem zal zich laten begeleiden door de profploeg van Vlaams minister Crevits. Die heeft gisteren in Waregem aan het Pand aangekondigd dat een team van experten Vlaamse steden en gemeenten gaat bijstaan om de leegstand in de binnenstad tegen te gaan. Het cijfer is hier mogelijk lager door de renovatie van het Pand, zegt schepen Kristof Chanterie, maar dat is maar tijdelijk.

“Van alle huurders in het Pand die zijn weggetrokken zal er wel een deel definitief in het centrum blijven. Maar een zestal komt zeker terug,” zegt Kristof Chanterie. “We gaan dus in op de oproep van minister Crevits en laten ons begeleiden om voor die zes plaatsen in de stad snel nieuwe winkels te vinden. Tegelijk zal de helft van het Pand ook nieuwe huurders krijgen, zoals bijvoorbeeld Albert Heijn. Die gesprekken lopen volop. “

LEES OOK:

Crevits in Waregem: “profploeg kan stad helpen”