waregem

Reclamebriefjes achter ruitenwissers voortaan verboden

Je mag voortaan in Waregem geen reclamebriefjes tussen ruitenwissers of tussen autoruiten meer achterlaten. De gemeenteraad keurde het voorstel van Michiel Vandewalle van N-VA/Open VLD goed.

“Iedereen kent ze wel: de kaartjes met ‘Auto verkopen? Bel ons!’. Deze, maar ook andere reclamebriefjes en -kaartjes worden tussen de vensters van de wagens geschoven of achter de ruitenwissers gestoken,” zegt Vandewalle. “De bestuurder gooit het daarna op straat en het waait weg door de wind. Dit veroorzaakt heel wat zwerfvuil op parkings. Bovendien zijn de kaartjes vaak ook nog geplastificeerd, wat zorgt voor een nog grotere impact op ons leefmilieu.”

Slechte bedoelingen?

“Mogelijk worden de reclamebriefjes ook gebruikt als excuus om goed in de wagens te kunnen kijken door mensen met slechte bedoelingen. Tijdens het zogezegd verdelen van de briefjes, kunnen ze ongestoord kijken naar waardevolle spullen in de wagen en of de wagen wel gesloten is.”

Burgemeester Kurt Vanryckeghem gaat de korpschef van de zone MIRA nu vragen om het reglement goed op te volgen.