waregem

Francky Dury na komend seizoen weg bij Essevee

Het komende voetbalseizoen wordt niet alleen het jubileumjaar “20 jaar SV Zulte Waregem”, het moet ook een afscheid in schoonheid worden met T1 Francky Dury. Het vernieuwde clubbestuur en zijn trainer hebben in onderling overleg het contract, dat Dury nog 3 jaar aan Essevee bond, opengebroken. Na seizoen 21-22 geeft de langst dienstdoende coach van de Jupiler Pro League de trainersfakkel door.

Verjonging is één van de sleutelwoorden komende tijd, zegt de club in een persbericht. Francky Dury lag nog 3 jaar onder contract maar dat wordt dus herleid naar 1 seizoen.

“Dat geeft de assistenten Davy De fauw en Timmy Simons de kans zich verder te ontwikkelen als sportief leiders,” klinkt het. Essevee wil hen een belangrijke stem geven in de sportieve toekomst van Zulte Waregem.