waregem

Dit is het BK Wielrennen in Waregem

We zijn exact twintig dagen voor de start van het BK Wielrennen in Waregem. En dat moet een feest worden ook langs het parcours en in de stad. Vanmorgen is het hele programma voorgesteld.

Het BK voor zowel mannen als vrouwen start op de hippodroom van Waregem, ook het decor voor de rennersvoorstelling. De stad liet gisteren al weten dat er maximum 400 mensen als publiek aanwezig mag zijn. Dat zullen allemaal vrijwilligers van het vaccinatiecentrum in Waregem Expo zijn. Ook de koers zelf kan met publiek: Op drie locaties zijn er VIP-ruimtes volgens het horecaprotocol. 1.500 tot 1.800 koersfans zullen zo toch kunnen genieten van de koers.

Randactiviteiten

Maar het BK moet leven in de hele stad, daarom zijn er allerlei activiteiten in de aanloop naar de race om de driekleur. Zo is er een expo met wielerkoppen van de overleden schilder Nesten in de bibliotheek. Er groepsritten -‘social rides’ op drie routes in Waregem en zijn er verspreid over de stad wedstrijden voor jongeren op de rollen: in park Baron Casier, op het Sint-Elooisplein en aan OC De Coorenaar.

Verder fietslessen voor kleuters, een expo over het Waregems wielerverleden in het koetshuis in park Baron Casier, twee uitgestippelde fietsroutes en een wandelroute op het parcours van het BK via de Waregemse Gordel, en zelfs een lezing over het verantwoord trainen naar een fietsdoel in Biblab Waregem.