Deerlijk

Nieuwe subsidiereglement voor jubilerende verenigingen in Deerlijk

Verenigingen in Deerlijk die hun jubileum willen vieren, kunnen voortaan van de gemeente steun krijgen volgens een nieuw reglement. Ze krijgen ontvangst op het gemeentehuis én een premie. Bij 25 jaar bestaan is dat 250 euro, 50 jaar is 500 euro subsidie en maximaal drie opeenvolgende dagen gratis gebruik van de uitleendienst. Bij 100 jaar loopt de premie op naar 1.500 euro. Ze krijgen ook een kunstwerk mee van een Deerlijkse kunstenaar.

“Ik ben verheugd met dit nieuwe reglement en ben er daarnaast van overtuigd dat het de verenigingen die hun jubileum willen vieren zal aanzetten tot het organiseren van leuke activiteiten in hun jubileumjaar. De extra premie is een mooie beloning voor hetgeen wat zij doorheen de jaren voor onze gemeente betekend hebben. De verenigingen zijn de motor van ons sociaal leven en we hopen hen zo aan te moedigen nog vele jaren door te doen”, zegt schepen van feestelijkheden Louis Vanderbeken (CD&V).