waregemWielsbeke

BE-Alert uitgetest

Het is vandaag nationale test van Be-Alert, en ook de gemeenten in onze regio nemen deel. Wie ingeschreven is op de lijst voor dringende waarschuwingen krijgt vandaag een test-sms. Waregem kan zo de procedures oefenen in geval van nood. Het aantal inschrijvingen op be-alert nam in Waregem snel toe na de zware brand bij Matco in Nieuwenhove, eind 2019.

Goed verlopen

“De test in Wielsbeke was alvast succesvol,” zegt de gemeente. “99,72 procent van de test-sms’en is ontvangen en alle e-mails zijn correct verstuurd. Eén bericht kon niet worden afgeleverd door foute ingave van een sms-nummer bij inschrijving bij BE-Alert. Ook 2 andere gebruikers werd gevraagd hun nummer te controleren.”

Voor de e-mailservice zijn in Wielsbeke op vandaag 888 mailadressen geregistreerd. Alle 888 mails werden succesvol verstuurd.