waregem

Essevee behoudt vertrouwen in Francky Dury

Zulte Waregem behoudt haar vertrouwen in Francky Dury. Door de tegenvallende resultaten was er gemor ontstaan bij supporters, de roep om het ontslag van de coach klonk steeds luider. “Maar het bestuur is ervan overtuigd dat het sportief beter kan, ook met Francky Dury en de huidige staf en spelers,” staat er in een persbericht.

Er is intens gesproken met spelers en staf, en het signaal van de supporters is stevig aangekomen, zegt de club. “Maar dat ziet iedereen als een extra motivator om beter te doen. (…) Door vertrouwen te geven heeft deze club de voorbije jaren al veel meer bereikt dan door te spelen op een shock-effect.”

Zoals bekend is dit sowieso het laatste seizoen van Francky Dury. Hij bracht de club naar de hoogste klasse, en behaalde ook prijzen en speelde Europees. De laatste drie seizoenen gaat het minder makkelijk, maar Zulte Waregem kon zich altijd blijven handhaven in de hoogste klasse.