waregemWielsbeke

Voorbereiding nieuwe fietsersbrug start maandag

Volgende week starten de voorbereidende werken voor de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug tussen Desselgem en Ooigem. De brug voor het autoverkeer ligt er al, die is een stuk hoger dan de vorige. De zwakke weggebruikers krijgen een aparte brug. Die zal goed 2,6 miljoen euro kosten, betaald door de Vlaamse Waterweg. ““De nieuwe brug zal een stimulans zijn om op een actieve manier te pendelen naar het werk of de school,” zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Boost aan recreatie

“De fiets- en wandelbrug zal een enorme boost geven aan de recreatie langs de Leie, niet in het minst met de ontdekking van de prachtige groenzone aan de overkant van de rivier,” zegt schepen Rik Soens.

Voor de echte werken kunnen starten, gaan ze eerst bomen rooien langs het jaagpad. Daarna start de bouw, tussen Beveren-Trakel en de oude Leie-arm van Ooigem. Het jaagpad zal dan afgesloten zijn.