waregem

Eind van een tijdperk: Francky Dury ontslagen bij Essevee

SV Zulte Waregem heeft haar coach Francky Dury ontslagen, met onmiddellijke ingang. Assistenten Davy De fauw en Timmy Simons nemen over, en moeten Essevee in de hoogste klasse houden. Zulte Waregem kent een rotslecht seizoen, er was eerder al protest van de supporters, ook woensdag nog. De situatie was onhoudbaar geworden.

“Ook signaal van spelerskern”

“Het bestuur is ervan overtuigd dat er met de bestaande spelerskern betere resultaten geboekt kunnen worden,” zegt Zulte Waregem in een persbericht. “Davy De fauw en Timmy Simons, ondersteund door de huidige staf, krijgen daarvoor de sportieve verantwoordelijkheid. Daarnaast verwacht de club ook een reactie van de voltallige spelerskern die moet leiden naar betere resultaten.”

Uitzonderlijk parcours

Dury legde een afzonderlijk parcours af bij Essevee: hij bracht de fusieclub naar de hoogste klasse, haalde twee keer de beker binnen en was nét geen kampioen. Hij werd omwille van die prestaties ook uitgeroepen tot ereburger van Waregem. Met een korte onderbreking leidde hij het eerste elftal 20 jaar. De laatste jaren ging het minder, zijn contract werd zelfs ingekort en zou eind dit seizoen eindigen. Het einde valt dus vroeger, een groots afscheid -uitgerekend in het jubileumjaar van Zulte Waregem- zal er dus niet meer komen.