klimaatNieuwsWeer

Park Casier en Karmelbos gesloten, Weerman Waregem1 waarschuwt voor storm

De stad Waregem sluit vandaag en morgen park Baron Casier en het Karmelbos, door het aangekondigde noodweer. Storm Eunice, die morgen ook onze regio bereikt, zal niet min zijn. Waregem1-weerman Tometeo waarschuwt, en geeft code donkeroranje en rood,  vanaf vanavond al.

“Storm Eunice is mogelijk de ergste storm in dertig jaar. We mogen rukwinden verwachten tot 110 kilometer per uur,” zegt Tometeo.“ Voorzorgsmaatregelen nemen is dus zeker aangeraden. “Er zijn enkele dingen waar men echt rekening mee moet houden”, zegt hij.

Zo pleit hij er ook voor om huisvuilniszakken niet te vroeg buiten te zetten, losliggende speeltuigen zoals trampolines weg te nemen en kinderen niet alleen op weg te laten gaan. “Bouwbedrijven laten hun werven best windveilig achter en eigenlijk zouden steden en gemeenten hun openbare weekmarkten best verbieden.”