Herbeleefwaregem

[HERBELUISTER] Werken op- en afritten E17 in Waregem van start

Een belangrijke dag voor Waregem, met de langverwachte start van de werken op het op- en afrittencomplex over de E17. Die werken moeten een betere doorstroming van het verkeer geven, waardoor het ook op de snelweg zelf hopelijk niet meer aanschuiven wordt. (lees verder onder het interview)

Schepen Phili Himpe over de start van de werken voor De Vlect

Primeur

De constructie heet De Vlecht. “Het verkeer op de brug zal van rijvak gaan veranderen,” zegt schepen van mobiliteit Philip Himpe. ”We krijgen daarmee een primeur in ons land.”

Ook hinder in Deerlijk en Kruishoutem

De werken duren tot na de zomer. Vanaf vandaag is er vooral hinder voor wie vanuit Waregem naar Gent wil, of vanuit Kortrijk hier wil afrijden. “Deze werken zullen voor veel hinder zorgen, maar na afloop zullen we snel merken waar het allemaal voor is geweest,” zegt Himpe, ”Het verkeer moet omrijden via Deerlijk en Kruishoutem, ook daar zal hinder zijn door de extra drukte.

De start van de werken is vandaag trouwens heel officieel, met de aanwezigheid van minister Lydia Peeters.