Herbeleef

[HERBELUISTER] Speelplein Het Pad slaat alarm: “nog veel animatoren te kort”

De Waregemse speelpleinwerking Het Pad is nog dringend op zoek naar animatoren. Komende zomer kan het speelplein weer doorgaan zonder extra regels, en zijn er weer heel wat activiteiten voor de kinderen. Maar doorheen de coronacrisis zijn er ook veel animoteren afgehaakt, en die zijn nog niet vervangen geraakt, zegt Robin Vrielynck.

“Dit jaar willen we graag terug het speelplein in volle werking laten treden, inclusief uitstappen. Hiervoor hebben we echter terug voldoende animatoren nodig”. Binnen zowel de leeftijdsgroep kleuter, lager als tieners heerst momenteel een tekort aan animatoren. Wie interesse heeft: vanaf 16 ben je welkom.

Werking in het gedrang?

Mocht er alsnog een tekort aan animatoren blijven, dan komt de speelpleinwerking in het gedrang. “De veiligheid van onze kinderen staat voorop,” zegt Vrielynck. “Maar we gaan nog niet uit van het slechtste scenario.”

HERBELUISTER HIER HET GESPREK: