waregem

Kurt Vanryckeghem stapt uit politiek na deze legislatuur

Burgemeester Kurt Vanryckeghem van Waregem stopt na deze legislatuur met actieve politiek. Hij zal niet meer op een lijst staan voor de gemeenteraadsverkiezingen of het Vlaams Parlement.

Vanryckeghem is ondertussen al even burgemeester en sinds drie jaar ook Vlaams Parlementslid voor CD&V.

“Na 30 jaar lokaal mandataris te zijn geweest, waarvan 24 jaar lid van het schepencollege, 18 jaar als burgemeester en vijf jaar Vlaams Parlementslid wil ik in 2024 alle kansen geven aan andere, jongere en nieuwe kandidaten binnen onze partij,” zegt Vanryckeghem.

Laatste handtekening in 2024

“Er moet echt geen andere reden gezocht worden: ik wil kansen geven aan anderen om met frisse idee├źn en ambitie deze prachtige stad verder goed te besturen. Dat betekent concreet dat ik op 30 november 2024 mijn laatste handtekening als burgemeester zet, en daarna mijn sjerp doorgeef.

“Ik ben een gelukkig man om in 2024 te mogen eindigen met een mooi palmares en op een hoogtepunt.”