Nieuwswaregem

Mogelijk vrijdagnacht zwemt Bram De Langhe Kanaal over

Mogelijk om middernacht morgen (elf uur Britse tijd vrijdagavond), als de omstandigheden meezitten, start Waregemnaar Bram De Langhe zijn poging om het kanaal over te zwemmen, van Dover naar Calais. Dat kondigt hij aan op zijn sociale media.

Hij heeft daar eigenlijk twee jaar voor getraind, want de vorige poging vorig jaar kon niet doorgaan. De Langhe krijgt een tijdslot toegewezen, afhankelijk ook van het weer, tussen vandaag en 8 augustus.

Bram De Langhe, die in Waregem een kinepraktijk heeft, vraagt met zijn poging aandacht voor Traumasensitief Werken van SOS Kinderdorpen, dat professionals in de Jeugdzorg steunt in traumaverwerking bij kinderen.

“Ik zwem onder het motto: ‘Elk uur telt’,” zegt hij. “Als je me een mailtje stuurt met je gegevens en het bedrag dat je steunt per gezwommen uur -tussen de 10 en 15- krijg je een uitnodiging om te storten,” zegt Bram.

https://www.facebook.com/bram.delanghe.7/posts/pfbid02dA9ZbBbrpwD3uWXmhWCkS3yia8pp8n1S4vsbn8v9anuqUU6d18TvDyma12ZkRMbYl