waregem

Deze 6 Noord-Zuidprojecten krijgen steun van Waregem

De stad geeft opnieuw subsidie aan Noord-Zuidprojecten, zes deze keer. Daarmee wil Waregem kleinschalige projecten steunen. Die moeten wel duurzaam en kwalitief zijn in het zuiden, en educatief in het Noorden. Deze keer is er geld voor projecten in onder ander Indonesiƫ, Cambodja, de Filippijnen, Gambia en twee projecten bij ons.

  • Anak Bangsa Indonesia (Robain Deleersnijder)

Deze organisatie huurt de komende 18 jaar een huis in bergdorp Allor om er weeskinderen op te vangen, schenkt eten en kledij aan de armen, installeert een waterpomp om de buurt van water te voorzien en huurt een stuk grond om groenten en planten te telen en de oogst te verkopen op de lokale markt.

  • Hope For The Children (Thierry Dalewyn)

Dit project pakt de schoolomgeving aan in het Cambodjaanse dorp Rong Vean. Tijdens het regenseizoen zijn de speelplaats en klaslokalen er amper toegankelijk. Dat willen ze oplossen door nieuwe speeltuigen aan te kopen en de speelplaats opnieuw aan te leggen. Er komt ook een sportterrein voor balsporten en meer groen.

  • ICS vzw (Veerle Verschueren)

Deze vzw wil de lokale boerengemeenschap in het Filipijnse Barangay Tungkong Mangga training geven rond agro-ecologische systemen en technieken om de kwaliteit van hun collectieve groentetuin op te krikken. Ze zullen er ook zaden, planten, meststoffen en landbouwmateriaal schenken.

  • Dialoco 2022 (Trijn Bultheel)

Trijn studeert een banaba buitengewoon onderwijs. Binnen de opleiding gaat ze een stage doen in Gambia in een school voor dove en slechthorende leerlingen. Trijn zal er enkele lessen overnemen en extra ondersteuning voorzien.

  • Dialoco 2022

Dit is een jaarlijkse activiteit van het VTI om leerlingen en leerkrachten te sensibiliseren rond diversiteit aan de hand van workshops in het kader van wereldburgerschap.

  • Campagnegerichte toelage
    Ook de 11.11.11-werkgroepen Vreemde Tafels en Bilkhage kunnen voor hun acties rekenen op een kleine toelage.