[HERBELUISTER] “We waren er knie dicht bij” – Eind van tijdperk : Zulte Waregem moet herbronnen in 1B

Eind van een tijdperk: Zulte Waregem degradeert naar 1B. Het verloor in een uitverkochte Elindus Arena met 2-3 van Cercle Brugge, dat zich zo nog plaatste voor de Europe Play-Offs. Essevee kwam snel 0-2 achter, maar zette dat recht na rust. Het kwam zelfs op 3-2 maar dat bleek buitenspel. Uiteindelijk ging Cercle nog met de buit lopen. Herbeluister hier coach Frederik D’Hollander:

Frederik D’Hollander na de degradatie van Zulte Waregem

Het is dus over en uit voor Zulte Waregem: het moet na 18 seizoenen naar 1B, maar wil wel zo snel mogelijk weer terugkeren naar het hoogste niveau. De komende dagen moet ook duidelijk worden wat de extrasportieve gevolgen zijn voor Essevee, al blijft voorlopig naar verluidt iedereen in dienst, ook in het komende voetbalseizoen.