Gemeenteraadsverkiezing 2024waregem

Open VLD stapt uit fractie met N-VA in Waregem

De fractie tussen Open VLD en N-VA in Waregem bestaat niet meer. Open VLD stapt uit de fractie en gaat onafhankelijk door vanaf de gemeenteraad in september. “We gaan binnenkort onze eigen weg maar dit verandert niks aan onze goede verstandhouding met de gemeenteraadsleden en de Waregemse afdeling van N-VA,” zegt afdelingsvoorzitter Evy Vandemaele. “Ik ben hen in naam van onze afdeling erkentelijk voor hun engagement en vertrouwen de voorbije jaren.”

Concreet gaat gemeenteraadsleden Maxim Laporte en Guy Van den Eynde als onafhankelijke door. “De voorbije maanden viel het verschil in visie voor de toekomst meermaals op,” zegt Laporte. “Daarom hebben we de beslissing genomen onze eigen weg te gaan.”

Delphine Cloet blijft als afgevaardigde voor Open Vld zetelen in het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst.