waregem

Twee proefopstellingen voor verkeer in Waregemse schoolbuurten

De stad gaat twee proefopstellingen in het verkeer uitproberen voor meer verkeersveiligheid in schoolbuurten. Zo geldt er tijdelijk éénrichtingsverkeer in de Kleine Nieuwstraat in Desselgem, tussen de Nieuwstraat en de Pompoenstraat, zegt schepen van mobiliteit Philip Himpe op Waregem1. Ook op de Biest neemt Waregem maatregelen: de Mottestraat is nu plaatselijk verkeer, maar er komt voor zes maanden een knip, zegt Himpe.

Het deel van de Kleine Nieuwstraat tussen de Nieuwstraat en Ballingstraat is te smal om het verkeer er te laten kruisen in combinatie met de voetpaden. Daarom geldt er tijdelijk eenrichtingsverkeer. Alle verkeer – behalve fietsers – wordt enkel nog toegelaten van de Nieuwstraat naar de Pompoenstraat.

Het verkeer dat van de Ballingstraat of Pompoenstraat naar de Nieuwstraat wilt rijden, kan dat via de Pompoenstraat, Liebaardstraat en Nieuwstraat doen. In de Pompoenstraat geldt nu een parkeerverbod tussen de Liebaardstraat en de Wijwaterput, zodat het verkeer vlot richting de Liebaardstraat kan. Deze verkeersmaatregelen gelden in september en oktober. Na deze proefperiode volgt een evaluatie.

Mottestraat op De Biest

In de Mottestraat is enkel plaatselijk verkeer welkom, maar die straat wordt vaak als sluipweg gebruikt tussen de Industrielaan en Expresweg. Daarom test de stad voor een periode van zes maanden of een knip een meerwaarde kan zijn voor de verkeersafwikkeling in de schoolomgeving van De Biest. Enkel fietsers kunnen nog via de Mottestraat tussen de Bieststraat en Industrielaan rijden. Ook deze maatregel zal het stadsbestuur na de proefperiode evalueren.