Droogte: weerman Tometeo hekelt waterhuishouding provincie

Vandaag allicht komt er meer duidelijkheid over een eventueel captatieverbod. Boeren zouden dan geen water meer mogen oppompen uit eender welke waterloop, om hun gewassen te beregenen. Een verbod dus, en net dat hekelt onze weerman, Tometeo. Hij wijst in deze droge periode eigenlijk de provincie aan als verantwoordelijke.

Provinciale waterhuishouding

“Als lokale weerman trek ik al een maand aan de bel en de Vlaamse Droogtecommissie komt eindelijk uit zijn winterslaap. Er komen maatregelen tegen de droogte, maar dat worden weer maatregelen in de aard van: u mag dit niet en u mag dat niet. Maar het wordt hoogtijd dat men ’s even goed gaat nadenken over de waterhuishouding in onze provincie.
Dat noemen we ‘kijken in eigen boezem’,” zegt onze weerman.

Het weerpraatje met Tometeo hoor je elke ochtend om half acht en half negen, je kan het daarna herbeluisteren op Waregem1.be.