Nieuws

Onrust over BSI in Vijve: “zijn geen chemisch bedrijf”

De onrust over een nieuwe vestiging van BSI in Sint-Eloois-Vijve is onterecht, zegt het bedrijf. BSI maakt insecticiden en meststoffen. “Maar wij zijn geen chemisch bedrijf,” zegt zaakvoerder Bernard Vercaemst. “Wij produceren geen gevaarlijke stoffen. Wat wij wel doen is de productie van gewasbeschermingsmiddelen en biociden, middelen ter bescherming van mens, dier en omgeving.”

Ongevaarlijk

“De actieve stoffen die wij gebruiken zijn zowel natuurlijke stoffen voor een heel groot deel, extracten van planten. Maar ook een aantal scheikundige stoffen, maar altijd in heel kleine concentraties, dus totaal ongevaarlijk voor mens en omgeving.”

Een buurtbewoner heeft flyers verspreid, er zijn bij de stad al zo’n zestig bezwaarschriften ingediend.

LEES OOK: