Sloop jeugdhuis Jakkedoe begonnen

In Desselgem is officieel de sloop begonnen van het vroegere jeugdhuis Jakkedoe en enkele aanpalende gebouwen. Ook zaal De Drie Sleutels, de vroegere jongenssschool en de bib moeten plaats maken voor een nieuwbouwproject. Schepen Rik Soens mocht met een kraan de eerste stenen slopen.

Er komt een ondergrondse parkeergarage met 32 plaatsen, winkelruimte en 21 appartementen. Het is ontwikkelaar Groep Huyzentruyt uit Beveren-Leie dat het project gaat realiseren. Aannemer Devagro -ook al Waregems- gaat de site eerst helemaal slopen en bouwklaar maken. De echte bouwwerken starten in het najaar.

“Het gebouw wordt niet hoger dan drie verdiepingen,” zegt Kaat Decock van Groep Huyzentruyt. “Onze architect heeft een duidelijke knipoog gemaakt naar de voormalige jongensschool. De nieuwe gevel zal letterlijk refereren naar de vroegere bestemming, door een duidelijke vermelding ‘JONGENSSCHOOL’.”

Zo gaat het nieuwe bouwproject er uitzien: