waregem

Parket vraagt aanhouding jonge Desselgemnaar

De jongeman van 18uit Desselgem, die gisteren in Avelgem is opgepakt na een dag klopjacht in de regio, is vannacht verhoord. Het parket vraagt zijn aanhouding. De feiten zijn voorlopig gekwalificeerd als “het verspreiden van valse berichten inzake een gevaar voor een aanslag op personen of eigendommen en een inbreuk op de wapenwet (dracht van een vrij verkrijgbaar wapen zonder wettige reden).”

Het is de onderzoeksrechter die nu zal beslissen of en wanneer de verdachte voor hem wordt voorgeleid.

“Jules heeft een problematiek, hij heeft kleine feiten gepleegd en daarvoor hebben we altijd de hulp gevraagd van jeugdrechters,” getuigt zijn moeder. “Die heeft hem kunnen plaatsen in een gesloten jeugdinstelling. En daar hebben ze gewerkt naar een vrijwillige opname voor Jules in de psychiatrie.”

“Geen besef”

Want daar wringt het schoentje hier in Belgiƫ: als je een zoon hebt, zelfs minderjarig bijna 18 of net 18, gaan ze alleen maar helpen als de persoon in kwestie echt vrijwillig wil geholpen worden. En dat was hier niet zo. Hij beseft niet dat hij hulp nodig heeft.