DeerlijkHerbeleef

[HERBELUISTER] Bokkeslot Deerlijk verhuist naar Hoeve Vandamme: “dit was een buitenkans”

De gemeente Deerlijk koopt de hoeve Vandamme, en brengt daar de kinderboerderij Bokkeslot in onder. De gemeente betaalt daar meer dan 900.000 euro voor. De hoeve van Vandamme, en de bijhorende gronden, liggen tussen de Vichtestraat en de Vichtesteenweg, en ze biedt zo meer plaats dan waar Bokkeslot nu zit. “De kinderboerderij heeft uitbreidingsplannen,” zegt burgemeester Claude Croes aan Waregem1. Ze willen het landbouwgedeelte, de hoevewinkel en de logeermogelijkheden uitbreiden. Dat kan perfect op deze plaats, met daarnaast ook de carpoolparking als extra troef.”

Claude Croes over kinderboerderij Bokkeslot

Hoeve Vandamme staat leeg, de verhuizing kan dus relatief snel gebeuren: halfweg volgend jaar zal de eerste activiteit op de nieuwe locatie plaatsvinden.