waregem

Stadsmagazine straks ook online te beluisteren

Het Waregems stadsmagazine De Sprong is binnenkort ook online te beluisteren voor blinden en slechtzienden. Nu wordt dat ingelezen op cd door de vzw Licht en Liefde, die cd’s zijn raadpleegbaar in de bib. Maar op voorstel van oppositieraadslid Maxim Laporte van N-VA/Open VLD gaat de stad nu in zee met Transkript. Die organisatie zal het ingelezen stadsmagazine voortaan digitaal aanleveren, zodat het gewoon online te beluisteren is op de stadswebsite.

“Ik heb zelf een minder zicht, maar ik kan nog wel een A4 lezen. Maar er zijn veel mensen die dat niet meer kunnen,” zegt Maxim Laporte. “Door het straks online aan te bieden, en dus ook gewoon thuis beluisterbaar, behandelen we ook slechtzienden en blinden zoals iedereen om hen te informeren over onze stad.